Razred E – najbolj okoljsko učinkovit

Razred E – najbolj okoljsko učinkovit

212_E-Klasse_2009_01Bralci revije Diners Club so izglasovali Mercedes-Benz E 250 CDI BlueEFFICIENCY za “avto leta z najboljšo okoljsko učinkovitostjo
Zahvaljujoč sodobni dizelski tehnologiji, ki zmore kar 150 kW/204 KM, hkrati pa porabi samo 5,3 litre dizelskega goriva na 100 kilometrov. Pomembno je tudi, da pri tem izloči 139 gramov CO2 na kilometer.
Andreas Friedrich, glavni inženir novega razreda E, je ob zmagi dejal: “Dejstvo, da ni nujno, da ekologija in užitek v vožnji stojita nasproti. E 250 CDI BlueEFFICIENCY dokazuje, da sta lahko skupaj! Motor ponuja več moči ob tako nizki porabi goriva, ki je bila prej le mogoča v razredu kompaktnih avtomobilov.
Ne samo za bralce Diners Club Magazine, novi E-razred je v dobro vseh nas. Prav E razred je svetovno priljubljen med strankami in je vodilna sila v svojem segmentu. Po limuzini in kupeju prihaja še T- model. Vse tri so na voljo kot E 250 CDI BlueEFFICIENCY.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.