Razred R (W251) prva generacija 2005-danes

Razred R (W251) prva generacija 2005-danes

Mercedes razreda R

Mercedes razreda R

SUV Tourer je serijsko 5 – sedežnik s tremi sedeži v drugi sedežni vrsti. Opcionalno ga lahko dobite tudi s šestimi ali celo sedmimi sedeži. 5 – sedežnik ima prilagodljiv prtljažni prostor, ki ponuja pri dolgi različici 2436 litrov prostornine.

SUV Tourer je serijsko 5 – sedežnik s tremi sedeži v drugisedežni vrsti. Opcionalno ga lahko dobite tudi s šestimi alicelo sedmimi sedeži. 5 – sedežnik ima prilagodljiv prtljažniprostor, ki ponuja pri dolgi različici 2436 litrov prostornine.

Mercedes-Benz razred R je večnamensko vozilo in je Mercedesov prvi model v takem razredu.

Mercedes razreda R

Panoramska streha

Prvič so ga predstavili leta 2001 na detroitskem avtomobilskem salonu kot Vision GST koncept (Grand Sports Tourer), serijska različica je bila razkrita leta 2005 na newyoršekem mednarodnem avtomobilskem salonu. Razred R je zgrajen na novi platformi (W251), celotna proizvodnja pa je v Tuscaloosi-Alabama in Mexico City-ju. Prvotno je bil mišljen kot model med razredom M in GL, ki jih trži Mercedes-Benz kot “Sports Cruiser”, kasneje pa so ga predstavili kot model “Family Tourer”.

Pri razredu R je mogoče izbirati med dvema medosnima razdaljama,krajša različica meri 2.980m, daljša različica pa meri 3.215m, pri čemer se daljša

Mercedes razreda R

Bogata notranjost razreda R

različica izdeluje samo za ameriški trg.

Modeli z dizelskim motorjem BLUETEC so bili uvedeni v letu 2009, na nekaterih trgih so jih preimenovali v BlueEFFICIENCY.

Različica R63 AMG je bila predstavljena leta 2006 na sejmu North American International Auto Show. Ima vgrajen 6,2-litrski motor, ki proizvede 503 KM (375 kW) in (630 Nm) navora, serijsko je vgrajen sedem-stopenjski avtomatski menjalnik (7G tronic), prav tako ima omenjeni model R63 AMG na zadnji strani krmilnega obroča F1 prestavne ročice. R63 AMG ima elektronsko omejeno hitrost na 250 km/h, pospešek od 0-100 pa je pičlih 5 sekund. Proizvodnja R63 AMG je bila zaradi nizke prodaje (saj je bila večina modelov z dizelskim motorjem) ukinjena.

Mercedes razreda R

Možnost kombiniranja s sedeži

V letu 2007 so razred R malenkostno osvežili, večja prenova omenjenega vozila pa prihaja v letu 2011.

Ne glede na to, za kateri motor se odločite, dobite vedno podvozje, ki enako dobro obvladuje ovinkaste ceste in avtoceste. Serijski samodejni menjalnik 7G – TRONIC pretika namesto vas. Brez dvoma avto, ki omogoča suvereno in sproščeno vožnjo.