• Predstavitev: razred GLK (X204) 2008 – danes
  • Predstavitev: razred GLK (X204) 2008 – danes
  • Predstavitev: razred GLK (X204) 2008 – danes
  • Predstavitev: razred GLK (X204) 2008 – danes
  • Predstavitev: razred GLK (X204) 2008 – danes

Predstavitev: razred GLK (X204) 2008 – danes

Mercedes GLK

Mercedes GLK prve generacije nosi kodno oznako X 204. Je 4,53 metra dolg kompaktni SUV, ki temelji na platformi razreda C (tip 204) in je od oktobra 2008 na voljo na evropskem tržišču (od januarja 2009 na Ameriškem). GLK je nastal iz študije, ki je bila predstavljena januarja 2008 v Detroitu.

Vision GLK freeside in GLK townside

Na Notrh American Auto Showu v Detroitu sta bili predstavljeni dve študiji razreda GLK. Itkazalo se je, da sta študiji skoraj pripravljeni za proizvodnjo, design je bil popoln, le določene podrobnosti so še spremenili.

Vision GLK

Motor je bil na novo razvit 2,1 litrski štirivaljni dizel (OM 651) s 170 KM in CDI tehnologijo. Motorji z tehnologijo Bluetec ustrezajo že Euro 6 emisijskim standardom.

Zaradi svojega oblikovanja je novi GLK absolutno nezamenljiv.

Zaradi svojega oblikovanja je novi GLK absolutno nezamenljiv.

Oprema

Standardno je GLK opremljen z ASR, ABS, BAS, ESP, 7G tronic mejalnikom, 4ETS, pre safe vzglavniki, Agility control vzmetenje s selektivnim dušenjem. Prav tako je Agility control tudi volan in volanski drog. razen modela GLK 220 CDI BlueEfficiendy so vsi ostali serijsko opremljeni z avtomatskim menjalnikom in 4 kolesnim pogonom. Pri 220 CDI je to doplačilo.

Z opcijskim paketom Off road – Styling vas bo GLK odpeljal iz vsakdana.

K serijski opremi spada tudi 2 conska klimatska naprava Thermatic, radio 20 CD z Mp3 predvalajnikom, barvni 5cm zaslon, bluetooth vmesnik in 6 zvočnikov. V primeru nesreče se samodejno osvetlji notranjost, prižgejo utripajoče luči in podobno. Luči so serijsko halogenske s projekcijsko tehnologijo in h7 žarnicami.

Za razliko od ostalih modelov pri GLK ni že znanih paketov Classic, Elegance in Avantgarde. Tu so jih nadomestili Sport paket zunanjosti in notranjosti, AMG sport paket in Chrome paket.

Športni paket notranjosti dokazuje, da ljubite individualnost. Kdor se odloči za ta opcijski paket, se lahko veseli številnih ekskluzivnih dodatkov

Na voljo je tudi poseben paket Inovation paket z led dnevnimi lučmi in paket Edition 1, ki je bil namenjen prvim generacijam.

Nagrade

Glk je osvojil Auto trophy 2008 v razredu SUV za več kot 30.000 eur. Prejel je tudi nagrado Auto bild v razredu off-road / SUV. Psomladi 2009 je bil GLK prvi SUV z TÜV okoljskim certifikatom ISO 14062.

Kratica GLK naj bi pomenila G– gelandewagen oz terenec, L kot luksuz in K kot kompaktost.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.