• Mercedes dominiral na izboru svetovni avto leta 2015

Mercedes dominiral na izboru svetovni avto leta 2015

Na slovesni podelitvi na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku so razglasili zmagovalce izbora »World Car Awards 2015«. Mercedes-Benz je na letošnjem izboru slavil v kar treh od petih kategorij, kar doslej še ni uspelo nobenemu proizvajalcu. Zmagovalec izbora in naziv Svetovni avto leta je prejel razred C.

Popoln uspeh na izboru za svetovni avto leta je letos uspel znamki Mercedes-Benz. Razred C je prejel nagrado »World car of the year 2015« oz svetovni avto leta. S kupe je bil izglasovan za »World Luxury Car 2015« oz luksuzni avto leta 2015. Super športnik Mercedes-AMG GT je osvojil nagrado »World Performance Car 2015« oz športni avto leta 2015.

Mercedes-Benz je edini proizvajalec, ki mu je uspelo osvojiti kar tri od petih nagrad. Ta neverjetni uspeh se v 11 letni zgodovini izbora še ni zgodil. Je rezultat izjemne priljubljenosti znamke Mercedes-Benz in zadovoljstva njihovih voznikov. Mednarodna komisija je sestavljena iz 75 mednarodno priznanih novinarjev iz celotnega sveta. Podelitev poteka v okviru mednarodnega avtomobilskega salona v New Yorku.

Mercedes-Benz je že prejemal pomembne nagrade na svetovnem izboru. Leta 2014 je razred S prejel nagrado v kategoriji »World Luxury Car«, leta 2012 je S 250 CDI BlueEFFICIENCY postal zmagovalec kategorije »World Green Car«. Isto nagrado je tudi leta 2007 prejel E 320 BlueTEC.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.