Pozdravljeni!
Prodajam Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor, avtomatik/touchshift letnik 09/2001 (po homologacijskem kartončku), prva registracija 04/2002 (po prometnem dovoljenju), torej FaceLift model.
Avto ima prevoženih 88000km, kar je razvidno že iz same ohranjenosti vozila. Avto sicer nima potrjene servisne knjige iz pooblaščenih servisov, je pa redno vzdrževan pri mojstru, ki je 40 let delal na Avtocommercu. Glede samega vzdrževanja in servisiranja se lahko tudi vse preveri pri njemu. Pri 77000km je imel avto narejen velik redni servis (Servis B) v vrednosti 1200 EUR, ki je med drugim zajemal tudi servis automatskega menjalnika (menjava filtra in olja v menjalniku).
Avto sem si kupil kot ljubitelj (po dolgem iskanju) od znanca (poslovneža srednjih let) in z namenom, da ga obdržim dlje časa, zato sem ga res vzdrževal in ob servisu preventivno menjal tudi dele, ki jih sicer še nebi bilo potrebno menjat (priložim račune z Avtocommerca).
Glede na to kako sem skrbel za avto in ga rihtal ga nebi prodajal a ker me je gradnja tako finančno 'osušila'

je avto pač prvo kar gre od hiše...
Avto je za 10 let star avto resnično odlično ohranjen, ima pa dve manjši napakici in sicer:
1. Kozmetična napakica na pokrovu motorja (opazna samo res veščemu očesu...) ter kozmetična napakica na zadnji havbi, kar je ličar ocenil na vsega skupaj 150 eur stroška popravila (zakaj nisem dal popravit? ...ker niti ni opazno!).
2. Pritisk na gumb na ključu ne zaklene vozila (odklene se normalno)...na Autocommercu so diagnosticirali, da je okvarjena pumpa za centralno zaklepanje, kar v najslabšem primeru znese 380 eur (zakaj nisem dal popravit?...ker sem imel to plan porihtat preko zime, a mi letošnjo zimo to še ni uspelo).
Drugih napak avto nima in je eden redkih, ki ima notranjost praktično kot novo (glede na to, da je serijska napaka vseh SLK-jev prve generacije, da se lušči barva na centralni konzoli...). Avto je veš čas garažiran in pozimi ni vožen.
Avto je v popolnoma originalnem stanju, ker sem takega hotel imeti, kot rezultat tega ima še vedno montiran tudi originalni avtoradio (dokupil pa sem še USB vmesnik v vrednosti 300 EUR, ki omogoča poslušanje glasbe(mp3) iz USB ključka). Trenutno ima avto nameščene letne pnevmatike na 15'' alu platiščih (zaradi večjega udobja vožnje), katerih profila je še za kakih 10-15000km (4mm profila). Ob prodaji dam po dogovoru s kupcem zraven še 17'' AMG Style 1 platišča, ki so bila tudi originalno na teh vozilih (platišča sem letos kupil in še niso bila na avtu, zato tudi obstoječuh gum ki so na teh amg platiščih še nisem menjal).
Prilagam tudi nekaj slik vozila, in originalen spisek dodatne opreme:
Code
249 AUTOMATICALLY DIPPING INSIDE REAR VIEW MIRROR
270 INVALID/ANTENNA F.D-NET TELEPHONE ON FENDER REAR.L
330 COMPARTMENT FOR COMPACT DISCS IN CENTRE CONSOLE
423 5-SPEED AUTOMATIC TRANSMISSION
441 ADJUSTABLE STEERING COLUMN
580 AIR CONDITIONING
600 HEADLAMPS - CLEANING EQUIPMENT
673 HIGH-CAPACITY BATTERY
726 PREPARATION FOR ROOF CARRYING SYSTEM
756 RADIO MB AUDIO 10 CD WITH VK/RDS
852 MOBILE.PRE-INSTALL.COMPL.ON TOWER NOKIA SERIES 5/6
873 SEAT HEATER FOR LEFT AND RIGHT FRONT SEATS
875 HEATED SCREEN WASH SYSTEM
926 AIR POLLUTION CONTROL D4 EU4-MEASURES
985 UNKNOWN
210A UNKNOWN
744U BRILLIANT SILVER METALLIC
211A LEATHER ANTHRACITE

Avto se drugače odlično pelje, ima zelo dobro lego na cesti, a ker sem sam umirjen voznik (enako tudi lastnik pred mano), avto ni bil 'zlorabljan' in tako rečeno 'teran'. Na to kaže tudi motor, saj nikjer ob tesnilih bloka motorja niti na tesnilu pokrova ventilov ni nikjer sledi solzenja olja...kar je sicer zelo pogost pojav pri teh vozilih...
Mogoče še beseda o avtomatskem/touchshift menjalniku...
Gre za 5-stopenjski menjalnik, dela odlično in prestavlja zelo hitro. Predno sem prvič preizkusil SLK-ja z automatskim menjlnikom sem bil prepričan, da bom vzel takega z ročnim menjalnikom, a sem hitro spremenil mnenje že po prvi vožnji z avtomatom...v kombinaciji s tempomatom je vožnja čista milina, sploh s spuščeno streho, v kakšnem obmorskem kraju

.
Če bom še kdaj imel roadsterja/cabria bom ponovno vzel takega z automatskim menjalnikom...
Mislim, da sem vam avto korektno opisal prav tako pa tudi vse 'napakice' ki jih ima, zato pričakujem resne kupce, takšne, ki si želijo lepo ohranjen in vzdrževan avto.
Cena avta se bo dorekla s potencialnim kupcem, ni pretirana, prav tako pa ga ne mislim dati pod ceno...kar pomeni, da me tisti dilerski pristopi, ko ti že po telefonu nekdo hoče zbit ceno za 2000 EUR, predno avto vidi, ne zanimajo.
V glavnem me zanima gotovina je pa možna tudi kaka menjava za cenejše vozilo z vašim doplačilom.
Sem iz Ljubljane, ogled pa je možen vsak dan po 17h oz. med vikendi ves dan, po predhodnem dogovoru.
V kolikor ste zainteresirani se lahko slišimo tudi telefonsko (kontakt vam pošljem preko zasebnega sporočila). Prav tako vam lahko pošljem več slik avta...
Če sem na kak pomemben podatek pozabil, naj vam ne bo nerodno vprašat

.
Lepo vas pozdravljam,
Sebastian.