• Potovanje Marakeš
  • Potovanje Marakeš
  • Potovanje Marakeš
  • Potovanje Marakeš

Potovanje Marakeš

Potovanje Marakeš

Potovanje v Marakeš, Maroko se ti zasidra v spomin. Kdor je že bil, se bo popolnoma strinjal. Kdor še ni bil, mu svetujem, da si čim prej rezervira let in se prepriča na svoje oči.

Marakeš in celotno potovanje po Maroku sem doživel še v pre-Covid časih (2018). Ne predstavljam si potovanja kasneje, glede na razmere, ki jih vidiš marsikje po njihovih mestih ali podeželju. Pač čisto druga kultura in svet.

Ta članek, bo portalu, na katerem se nahajte (Mercedes Benz Slovenija) primeren. Kaj to pomeni?

Ne tipična blog objava o barvanju usnja ali barvno bogatih in okusnih začimbah (te so res top). Vsekakor sledi ogromno slik iz potovanja po Marakešu in iz ostalega Maroka (ogledali in prevozili smo večino države, ki roko na srce, je ogromna). Bili smo tudi daleč v notranjosti Sahare (2 dneva vožnje) tik ob meji z Alžirijo, ki smo jo opazovali iz najvišje sipine. Zvezdnato nebo in luna, ki bi jo lahko prijel… vizualni vrhunci za vsakogar.

Na vseh poteh pa seveda cel kup Mercedesov. Predvsem starih. O ja. Pa še kako zanimivih…

Gremo na temo;

Kaj naj rečem? Dvojni B = Blišč in beda. Prav zares, saj že ko smo pristali v Marakešu in se pripeljali v prvi rondo tik ob letališču, se je v rondo vklopil prelep Bentley coupe na ogromnih aftermarket platiščih (vse je lično izgledalo, res 10 od 10) v rondoju pa je že pred vsemi nami zelo počasi krožil dobro “sesut” a vendar še vozen voz z oslovsko vprego, zato torej dvojni B, ki pa ga po celotnem Maroku vidimo še neštetokrat (bo iz slik lepo razvidno).

blišč in beda

Ena najboljših izkušenj, kot diehard Mercedes fanu, ki se ti lahko zgodijo je seveda bila tudi vožnja z njihovimi old school Mercedes taxiji, v katerem se nas je gnetlo natanko 7 komadov in imeli smo se D BEST. Res enkratna fora. In vsi smo se hoteli peljati z old school verzijo taxija, seveda znamke Mercedes. Ne, nismo želeli nekih novodobnih jajc, pardon izrazu, vendar istega mnenja so tudi lokalci.

W123 Mercedes taxiji v Maroku

Da si boste lažje predstavljali si oglejte spodnji video, ki prikazuje dogajanje v obmorskem mestu Essaouria, kjer smo prebili nekaj dni (super obalno mestece, bogata zgodovina, danes predvsem veliko art trgovinic in galerij, tu živi in ustvarja ogromno umetnikov, po ulicah je pa dostikrat bilo slišati slovenščino, saj kar nekaj naših tu živi že dlje časa), zgodba Mercedes taksijev pa je podobna po celem Maroku.

V videu sicer vidimo verzijo Stroke 8 tip W115, vendar daleč najbolj pogosti so Mercedes taxiji tipa W123, opaziti pa je bilo tudi kar nekaj W124-ic.

S klasa W221 obunkana iz vseh strani na enem od križič pred samim glavnim trgom v Marakešu. V živo še veliko huje, bok npr. popolnoma porajsan.

S klasa W221 v Marakešu ob glavnem trgu Maroko

Kakšne Mercedese vozijo prebivalci Maroka?

Na cestah najdemo ogromno W123, W201, W202 in W204 serij. Kdor ima denar, seveda obvezno razred S. Večina, ki sem jih opazil, so bili vsi W221 pre in pa face lift modeli, veliko je tudi W222. Zanimivo da zelo malo je tipa W140, je pa celo kar nekaj W126 S klas kot taksijev.

W126 in W123 Mercedes taxi

Poleg naštetih tipov osebnih vozil znamke Mercedes je naslednja velika skupina, ki prevladuje – cel kup verzij različnih Mercedes kombijev, daleč najpogostejši tip pa je T1 v neskončno variantah;

Potovanje v Marakeš

 

in pa novejši Vito ter sem in tja tudi V razred.

Pot do Sahare in slabe ceste terjajo davek na vozilih

 

Ne smem pozabiti omeniti tudi spedenanih Sprinterjev, ki so zelo hitre in luksuzne izvedbe primerne za manjše skupine. Dosti teh ima tudi lično urejen stying, pač agresivni sprednji odbijači, nekateri tudi športne obrobe ali pa krom začite okoli in okoli. Večina obvezno krom deep dish feltne. Cool za odpočiti oči.

Kaj pa Marakeš in Maroko?

Kar se tiče lepot Marakeša in Maroka kot celote, škoda da izgubljam besede, pa vendar;

Ogromne razdalje, ki ti dajo veliko za misliti. Fantastične ceste v smislu razgledov na čudovito spreminjajočo se pokrajino, iz infrastrukturnega vidika pa so ceste lahko zelo slabe in polne lukenj.

Par vtisov, ki jih še dolgo ne bom pozabil;

  • povsod zelo odlični čaji
  • sveže stisnjen sok iz sladkornega trsa (OMG)
  • sveže sadje in okusi, in npr. 100 sort dateljnov, katerim cena se odraža po kvaliteti… in res se pozna… to kar lahko kupite pri nas v trgovinah, lepo prosim, je navadno sr….
  • hrana iz ulice in “tagin”
  • vreme
  • prijazni ljudje
  • vetroven Atlas (gorovje)
  • to, da sem po celem Maroku iskal model ali igračo Mercedesa, lahko bi bil tudi Smart, Maybach ali UNIMOG… resnično sem obrnil vsako trgovino igrač ali pa trafiko pa žal nikjer nič… ampak vztrajnim se nasmehne sreča… in tako se je tudi meni saj sem v Essaouri naposled le uspel v kopici vse robe in to ob enajstih zvečer izbrskati igračo policijske verzije Mercedesa CLK GTR, ki je glede na stanje pakunge bila tam že precej časa.

 

Nasveti za potovanje v Marakeš

  1. nasvet: Ko potujemo, vemo vsi, da previdnosti na poti nikoli ni odveč. Na to so nas opozarjali že doma, kako prežijo na turiste. Domačini so večinoma zelo prijazni, paziti se je edino treba lokalnih “domačih” vodnikov, ki te zahakljajo na ulici in ti pomagajo do cilja, ponavadi skozi katero od ulic in pa tudi po daljši poti, ki ti ne da nujno najbolj varnega občutka. Ob takih uslugah se na koncu pričakuje tudi neko plačilo, ni pa to zmeraj praksa, saj se marsikateri domačini takega načina obiranja turistov prav sramujejo.
  2. nasvet: Ne slikajte lokalnih prebivalcev, brez da bi jih vnaprej vprašali, če se s tem strinjajo. Sploh ženske. Mi smo za to vedeli, pa je kolega seveda vseeno “pofotkal” par starejših žensk na glavni ulici Marakeša in ker pri tem ni bil diskreten, so je iz žensk kakopak usul val jeze in cel kup glasnih žaljivk, za katere sem prepričan, da je bolje da nismo vedeli kaj pomenijo. To dretje se je slišalo še daleč v eno od stranskih ulic, kamor smo zavili. Dobro, da niso šle za nami. Enako velja za slikanje po podeželju. Sicer pa nič bat, vas bodo hitro izučile okoliščine.
  3. Če vozite sami, previdnost v cestnem prometu ne bo odveč. To ni Evropa. To je Afrika. Kaka pravila nekaj? Če se lahko po pasu, ki je namenjen za dva vštric peljejo trije hkrati, pač, pričakujte ta scenarij. Najbolj pa pazite na motoriste.
  4. Večino relacijskih torej daljših voženj opravite podnevi; odlična vidljivost in preglednost slabih cest, ter da se pravočasno ognete luknjam in pa gumi defektu.
  5. Pazite na policaje, ki imajo radi turiste. Pač, vozite skladno s predpisi. To je zelo dober nasvet tudi za vožnjo doma 😉
  6. nasvet: Have fun!

 

Maroko definitivno pusti pečat in je ponovno na wishlisti oz. da se vrnemo nazaj in odkrijemo še kaj. Do Sahare npr. smo se peljali z Mercedesom, po sipinah in globoko v Sahari pa z najnovejšimi Toyota jeepi, ampak to ni to. Tako da za naslednjič bi bilo super nekaj v tem stilu, letnik sploh ni tako pomemben, gre se za doživetje (tako kot je bilo z Grand Taxiji W123);

 

Iskali ste: Potovanje Marakeš

Leave a reply