Oddaja o zbirateljskih miniaturah Mercedes Benz

Oddaja o zbirateljskih miniaturah Mercedes Benz

Oddaja o zbirateljskih miniaturah Mercedes-Benz

“Avtomobilčke zbiraš?” je enkrat dejal znanec. Odvrnil sem mu: “Seveda, in to take, ki so natačni posnetki pravih vozil in dosegajo več sto evrov visoke cene.” Zatem je sledila tišina in nato sva v resnejšem tonu nadaljevala pogovor. Marsikdo tega hobija ne pozna, večini pa so poznani dobri stari “Bburagoti”. Zbiranje avtomobilskih miniatur je mnogo več kot to, je strast in veselje, ki je kasneje prerasla tudi v strast do vozil v merilu 1:1.

 

Naj se najprej predstaviva. Sva Rok Britovšek (idejni vodja ter lastnik portala in foruma Mercedes-Benz Slovenija) ter Anže Bitenc (urednik portala in administrator Mercedes foruma), oba ambasadorja znamke Mercedes-Benz, poznana pa tudi kot zbiratelja avtomobilskih miniatur in zelo uspešna na področju združevanja ljubiteljev te znamke. V oddaji sva spregovorila o svojem najljubšem hobiju, ki se, pričakovano, močno prepleta z najstarejšo avtomobilsko znamko Mercedes-Benz.

Anže in Rok pred studijem Ljubljana TV.

Vabiva vas k ogledu oddaje o zbirateljskih miniaturah, v kateri je govora o tem, kako pričeti z zbiranjem diecast modelov, katera merila poznamo, na kaj je treba biti pozoren pri samem hobiju, kje kupiti posamezne modele in kakšne cene dosegajo posamezni modeli (tudi 10 najdražjih na svetu), predstavljene so tudi plastične makete in kako poteka sestavljanje le teh.

Transport modelov je vedno skrbno načrtovan.

 

Za povabilo v oddajo se zahvaljujeva Ljubljana TV, ki s svojo energično ekipo tvori mestno televizijo netipičnega značaja in na nevsiljiv način podaja vsebine, ki bogatijo vsakdan meščanov in širše okolice mesta Ljubljana. Ker je Ljubljana TV pozitivna televizija, temu primerno uporablja tudi slogan #priljubljena.

Scena z modeli, o katerih smo govorili v oddaji.

Link do oddaje je dostopen na naslovu (ogled od 35:00 minute naprej): KLIK!

Verjameva, da boste skozi oddajo izvedeli veliko zanimivosti in tudi, da boste po ogledu kupili svoj diecast model.

Tekst in foto: Anže Bitenc in Rok Britovšek