Novi razred B

Novi razred B

Druga generacija razreda B je tako v smislu oblikovanja, kot tehnologije postavila novo ero v razredu kompaktnih vozil Mercedes-Benz. Od predstavitve leta 2011 so jih do danes prodali več kot 350.000 in izjemno je priljubljen tudi med slovenskimi kupci. V Pariz prihaja razred B prenovljen in z zunanjimi in notranjimi izboljšavami deluje še privlačnejše.

Širok izbor motorjev z izjemno nizkimi izpusti CO2 in porabo goriva od 3,6 – 5 l / 100 km je podkrepljen še z dvema alternativnima oblikama pogona. B 200 Natural Gas Drive inelektrična različica razreda B sta na voljo tudi z opcijskim štirikolesnim pogonom 4Matic. S koeficientom upora manj kot 0,25 je Sports Tourer še vedno vzor v svojem razredu.

“Kot prvi član povsem nove generacije kompaktnih vozil je razred B utrl pot za velik uspeh v tem segmentu vozil. Pionir je zdaj v boljši formi kot kdajkoli prej,” pravi Ola Källenius, član uprave Mercedes-Benza, odgovoren za marketing in prodajo. “Razred B je odličen družinski avtomobil za vsakogar, ki mu veliko pomeni praktičnost, udobje in varnost, vendar hkrati ne želi zamuditi športnosti in dinamike pri vožnji.”

B-Klasse 2014 B-Class 2014

Prenova v notranjosti poudarja premium kakovost razreda B. Tokrat je avtomobil še bolj ekskluziven in kupcu daje še več možnosti za individualizacijo vozila. Nov je informacijski prikazovalnik, ki ima sedaj večjo diagonalo 20,3 cm (8 palcev). Na voljo je 12 barv ambientalne osvetlitve prostora, ki omogoča ustvarjanje unikatnega razpoloženja v potniški kabini. Prenovljena je tudi paleta linije in opreme. Style, Urban in po novem tudi AMG line. Vsak ima nekaj značilnih notranjih in zunanjih posebnosti. Paketi Night, Exclusive in AMG Exclusive zagotavljajo kupcu večjo individualizacijo vozila. Na željo je dobavljiv tudi sistem KEYLES-GO, ki omogoča prostoročni zagon vozila z elektronskim ključem.

Ob predstavitvi leta 2011 je razred B na novo opredelil raven varnosti v kompaktnem razredu vozil z asistenčnimi sistemi, ki so postali del standardne opreme. Te funkcije so po novem še nadgrajene. COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS nadgrajuje sistem COLLISION PREVENTION ASSIST in omogoča delno avtonomno zaviranje vozila ter s tem zmanjšuje tveganje za trčenje. Serijski sistem deluje v okviru razširjenega obsega hitrosti (20-200 km/h) in vsebuje petstopenjski prikazovalnik stopnje voznikove pozornosti.

B-Klasse 2014B-Class 2014

S storitvijo Mercedes Connect Me se razred B poveže s svojim okoljem. Storitve omogočajo, med drugim, v primeru prometne nesreče samodejni klic v sili in povezavo s klicnim centrom Mercedes-Benz. V izrednih razmerah vozilo pošlje položaj in stanje vozila v reševalni center. Sistem deluje povsem samodejno, možno pa ga je sprožiti tudi ročno. Delovanje sistema je odvisno tudi od sistema za reševanje v državi, kjer vozilo uporabljate.

S koeficientom upora  Cd 0,25 razred B še naprej določa standarde v svojem razredu kompaktnih vozil. S tem omogoča tudi nižjo porabo goriva in vrednosti izpustov CO2. Novi B 200 CDI 4MATIC s štirikolesnim pogonom ima sedaj vrednost CO2 le 130 g CO2 / km. B 200 Natural Gas Drive in Electric Drive se bosta kmalu pridružila obstoječim pogonskim sklopom. Oba uporabljata modularni koncept vozila Energy Space, ki ima pod potniško kabino prostor za cisterno za gorivo ali litij-ionsko baterijo. Zaradi tega inteligentnega načina je model s petimi sedeži popolnoma ohranil prtljažni prostor.

B-Klasse 2014 B-Class 2014

Prvič je v novem razredu B na voljo tudi paket opreme AMG line, ki povečuje športnost in ekskluzivnost vozila. Zagotavlja dinamičen videz in masko vozila, ki je obarvana v Iridium srebro s kromiranimi vstavki. Nov je tudi zadnji odbijač z dvema cevema in integrirano kromirano obrobo. Nižje vzmetenje Sports Direct Steer izboljšuje vodljivost in povečuje doživetje pri vožnji. Za markanten izgled skrbijo 18 palčna platišča AMG z dvojnimi kraki iz lahke litine in perforirani zavorni koluti spredaj z napisom Mercedes-Benz. V notranjosti so sedeži iz umetnega usnja Artico in Dinamica mikrovlaken, nov je športni volan s sploščenim spodnjim delom in prestavno ročico iz perforiranega usnja. AMG line ima poseben smisel za detajle, zato so naslonjala za roke na vratih, sredinska konzola in prestavna ročica opremljene z dekoracijskim rdečim šivom. Športne stopalke so narejene iz plemenitega jekla in z gumjastimi čepi za boljši občutek.