Mercedes-Benz Fashion Week

Mercedes-Benz že vrsto let pripravlja največje modne revije po vsem svetu, ki iz leta v leto postavljajo modne smernice. Najbolj odmevna je nedvomno v New Yorku, mi pa bomo pod drobnogled vzeli nam najbližjo, v Berlinu, ki je potekala od 19. do 22. januarja. Glavna zvezda modne revije je bil Mercedes-Benz razred S coupé, katerega luči so bile obložene s Swarovski kristali.

Za teden mode je igralka Tilda Swinton posnela oglas, delo projekta pa opisala takole: »Škotska je brezčasen in skrivnosten kraj. Odseva moje ozadje in je idealna lokacija za prefinjeno stkano zgodbo, ki jo predstavimo s tem kratkim filmom. Snemanje tega filma je bilo naravnost navdihujoče, predvsem pa je bila vožnja skozi divjino s tem izjemnim kupejem čudovita izkušnja«.

Tema za kolekcijo pomlad/poletje 2015 je »Special sets the standard (ang.)« ali »Posebno postavlja standarde«, kar se odraža v novi lokaciji berlinskega tedna mode ter v drznih in vizualno mističnih posnetkih kampanje. Na modni reviji se je predstavilo kar nekaj oblikovalcev, od tega tudi nam najbolj znani Marc Cain.

Champions of Fashion

Še eden pomemben dogodek, ki je zaznamoval teden mode je bil sprejem Maria Testina, ki ga je podpiral Mercedes-Benz, ob praznovanju otvoritve njegove razstave z imenom »In your face«, katera bo potekala od 20. januarja do 26. julija 2015.

Razstava prikazuje celotno kolekcijo njegovega fotografskega dela ter v 125 fotografijah raziskuje in slavi inovacijo ter raznolikost. Dogodek je nadaljevanje zveze med Mariom Testinom in Mercedes-Benzom, ki sta sodelovala na modni kampanji znamke pomlad/poletje 2013, v kateri sta nastopala Joan Smalls in CLS Shooting  brake. Med drugim je Mercedes-Benz  eden izmed globalnih partnerjev okoli petdesetih modnih platform po svetu in ponosen da podpira razstavo Maria Testina »In your face« ob njenem prvem prihodu v Evropo.

Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Autumn/Winter 2015 in Berlin am 19.01.2015

Zasebni ogled razstave je potekal v Kulturforumu Berlin, gostila pa ga je članica izvršnega odbora pri Swarovskem, Nadja Swarovski. Pridih Swarovskega je bil očiten na lokaciji, kjer je goste pričakala izjemna različica Mercedes-Benz S Coupé-ja, kateri je bil čudovito dodelan s 47 Swarovski kristali, postavljenimi okoli sprednjih žarometov, dnevnih luči in smernikov.

Poleg razreda S Coupé so bili razstavljeni tudi trije modni kosi oblikovalca Hien Le-ja, vsi okrašeni s Swarovski kristali in vsi ustvarjeni posebej za Mercedes-Benz. Hien Le je sicer reden gost na Mercedes-Benz tednu mode v Berlinu in je dobitnik številnih nagrad modne industrije za svoje diskretne in elegantne kolekcije.

Mercedes-Benz teden mode v Berlinu lahko spremljate tudi preko aplikacije Instagram pod hashtagom #mbfwb