• Predstavitev: Novi Vito
  • Predstavitev: Novi Vito
  • Predstavitev: Novi Vito
  • Predstavitev: Novi Vito
  • Predstavitev: Novi Vito
  • Predstavitev: Novi Vito
  • Predstavitev: Novi Vito

Predstavitev: Novi Vito

Mercedes-Benz z novo generacijo Vita pripravlja izjemno praktičen, uporaben, varen in hkrati tudi izjemno energijsko učinkovit dostavnik. Ponuja največ, kar lahko ponudi koncern s 120 letno tradicijo izdelovanja dostavnih vozil. Tokrat na voljo s pogonom na prednja, zadnja kolesa in vsekolesnim pogonom.

Der neue Vito / The New Vito

Od konce leta 1995 do danes so pri Mercedes-Benzu izdelali 1,2 milijona vitov. V novo generacijo Vito vstopa s ciljem zmanjševanja operativnih stroškov. Servisni interval je tako po dveh letih ali po prevoženih 40 tisoč kilometrih. Vito je tudi edini dostavnik, ki omogoča kar tri različice pogona – na prednji, zadnji par koles ali vsa štiri. Tako bo zadovoljil izjemno širok spekter kupcev, tudi tistim, ki od dostavnika zahtevajo največ.

Vito nadaljuje Daimlerjevo tradicijo postavljanja varnostnih meril v svojem razredu. Vito skrbi tako za varnost potnikov, kot tudi drugih udeležencev v prometu. Serijsko za varnost poskrbijo inovativni sistemi, kot sta asistent za bočni veter in asistent pazljivosti ATTENTION ASSIST. Edini v svojem razredu ponuja opcijski sistem COLLISION PREVENTION ASSIST, ki neprekinjeno nadzira varnostno razdaljo in voznika v kritični situacijo opozori z zvočnim in tudi vizualnim opozorilom. Del serijske opreme so tudi prilagodljive zadnje zavorne luči, ki se aktivirajo v primeru močnega zaviranja in z utripanjem opozarjajo vozila na nevarnost. V primeru zaustavitve se samodejno vklopijo tudi opozorilne utripalke. Za ozka parkirna mesta je na voljo tudi aktivni parkirni asistent.

Mercedes Benz, Vito Präsentation und Fahrtermin in Vitoria/Span

Ker je delo včasih tudi naporno so v novem Vitu vgrajene številne funkcije, zaradi katerih je vožnja prijetnejša. Pomoč pri speljevanju navkreber razbremeni voznika pri speljevanju na strminah in lahko prepreči nezgode ob zdrsu vozila nazaj. Za najbolj udobno vožnjo je volan nastavljiv tako po naklonu, kot tudi po višini. Vrtenje volana je enostavnejše tudi po zaslugi elektromehanskega krmiljenja, ki podpira voznika pri vožnji, parkiranju in manevriranju in se prilagaja glede na hitrost.

Novi Vito kar navduši s funkcionalnostjo in udobno vožnjo. Na novo oblikovana notranjost je izdelana iz kvalitetnih in hkrati robustnih materialov, izboljšana je tudi ergonomija sedežev. Kdor sedi udobno in sproščeno, lahko dlje časa vztraja za volanom. Zato je mogoče sedeže v vozilu Vito individualno prilagoditi lastnim potrebam. S številnimi možnostmi nastavitev osebam skoraj vsake velikosti in postave omogoča ergonomičen položaj sedenja. Opcijska ločilna stena je oblikovana tako, da voznikov sedež kljub omejitvi omogoča številne nastavitve.

Der neue Vito / The New Vito

Vito je na voljo z dvema motorjema. Šibkejši 1,6-litrski je na voljo z močjo od 65 do 84 kilovatov in je na voljo s pogonom na prednji kolesni par. Večji dizel je 2,15-litrski in je na voljo z močjo od 100 do 140 kilovatov. Najmočnejši Vito 119 je prvi dostavnik v svojem razredu, katerega motoro že izpolnjuje najbolj napredne norme Euro 6. Najvarčnejši Vito za 100 km potrebuje zgolj 5,7 litra goriva in je vzor gospodarnosti v svojem razredu.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.