• Mercedes-Benz na pariškem avtosalonu 2014
  • Mercedes-Benz na pariškem avtosalonu 2014
  • Mercedes-Benz na pariškem avtosalonu 2014
  • Mercedes-Benz na pariškem avtosalonu 2014
  • Mercedes-Benz na pariškem avtosalonu 2014

Mercedes-Benz na pariškem avtosalonu 2014

Mercedes-Benz na avtomobilski salon v Pariz prihaja z novim superšportnikom GT in prenovljenim razredom B, ki vsak na svojem področju postavljata standarde v svojem razredu. V središču pozornosti se je znašel tudi Mercedes-AMG C63, ki predstavlja vrhunec razreda C.

C63 predstavlja vrhunec razreda C

Visokozmogljiv pogonski sklop, unikatna izdelava motorja AMG in visoka stopnja individualnosti zagotavljata popoloma edinstveno doživetje vožnje, ki ga prinaša novi Mercedes-AMG C63. Spekter moči sega od 350 kW (476 KM) do 375 kW (510 KM) v modelu C63 S. Vrhunec razreda C poganja novi 4,0-litrski V8 biturbo motor, ki ga je Mercedes-AMG prestavil v modelu GT. Z neprimerljivo porabo goriva 8,2 litra na 100 km (NEDC kombinirano) je C63 najučinkovitejši avtomobil z osemvaljnim motorjem.

»Z novim Mercedes-AMG C 63 so naši strokovnjaki ponovno pokazali, da karakteristike »družini prijazen« in »dirkalnik« niso nujno v nasprotju,« je na predstavitvi dejal Dr. Dieter Zetsche, predsednik uprave Daimlerja.

Obsežen seznam standardne opreme vključuje AMG RIDE CONTROL z elektronsko krmiljenimi amortizerji in mehansko zaporo diferenciala zadaj ter pogonskimi programi AMG DYNAMIC. Ob predstavitvi bo na voljo tudi paket Edition 1.

»Novi model C63 hkrati pomeni začetek novega označevanja. Naslednik modela Mercedes-Benz C63 AMG, ki je bil uspešen po vsem svetu, se sedaj imenuje Mercedes-AMG C63,« je dejal Tobias Moers, predsednik uprave Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-Benz und smart auf der "Mondial de l´Automobile Paris 2014" Mercedes-Benz and smart at the "Mondial de l´Automobile Paris 2014"

Proizvodnja motorjev še vedno poteka po načinu »en človek, en motor«. Zmogljivi osemvaljni motorji so že od nekdaj prisotni v modelih AMG in so prepoznavni znak znamke. Mercedes-AMG je v celoti odgovoren tako za razvoj, kot tudi za izdelavo motorja.

Novi razred B – pionir v boljši formi kot kadarkoli prej

Druga generacija razreda B je tako v smislu oblikovanja, kot tehnologije postavila novo ero v razredu kompaktnih vozil Mercedes-Benz. Od predstavitve leta 2011 so jih do danes prodali več kot 350.000 in izjemno je priljubljen tudi med slovenskimi kupci. V Pariz prihaja razred B prenovljen in z zunanjimi in notranjimi izboljšavami deluje še privlačnejše.

Širok izbor motorjev z izjemno nizkimi izpusti CO2 in porabo goriva od 3,6 – 5 l / 100 km je podkrepljen še z dvema alternativnima oblikama pogona. B 200 Natural Gas Drive in električna različica razreda B sta na voljo tudi z opcijskim štirikolesnim pogonom 4Matic. S koeficientom upora manj kot 0,25 je Sports Tourer še vedno vzor v svojem razredu.

“Kot prvi član povsem nove generacije kompaktnih vozil je razred B utrl pot za velik uspeh v tem segmentu vozil. Pionir je zdaj v boljši formi kot kdajkoli prej,” pravi Ola Källenius, član uprave Mercedes-Benza, odgovoren za marketing in prodajo. “Razred B je odličen družinski avtomobil za vsakogar, ki mu veliko pomeni praktičnost, udobje in varnost, vendar hkrati ne želi zamuditi športnosti in dinamike pri vožnji.”

Prenova v notranjosti poudarja premium kakovost razreda B. Tokrat je avtomobil še bolj ekskluziven in kupcu daje še več možnosti za individualizacijo vozila. Nov je informacijski prikazovalnik, ki ima sedaj večjo diagonalo 20,3 cm (8 palcev). Na voljo je 12 barv ambientalne osvetlitve prostora, ki omogoča ustvarjanje unikatnega razpoloženja v potniški kabini. Prenovljena je tudi paleta linije in opreme. Style, Urban in po novem tudi AMG line. Vsak ima nekaj značilnih notranjih in zunanjih posebnosti. Paketi Night, Exclusive in AMG Exclusive zagotavljajo kupcu večjo individualizacijo vozila. Na željo je dobavljiv tudi sistem KEYLES-GO, ki omogoča prostoročni zagon vozila z elektronskim ključem.

Mercedes-Benz auf der "Mondial de l´Automobile Paris 2014" Mercedes-Benz at the "Mondial de l´Automobile Paris 2014"

Ob predstavitvi leta 2011 je razred B na novo opredelil raven varnosti v kompaktnem razredu vozil z asistenčnimi sistemi, ki so postali del standardne opreme. Te funkcije so po novem še nadgrajene. COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS nadgrajuje sistem COLLISION PREVENTION ASSIST in omogoča delno avtonomno zaviranje vozila ter s tem zmanjšuje tveganje za trčenje. Serijski sistem deluje v okviru razširjenega obsega hitrosti (20-200 km/h) in vsebuje petstopenjski prikazovalnik stopnje voznikove pozornosti.

S storitvijo Mercedes Connect Me se razred B poveže s svojim okoljem. Storitve omogočajo, med drugim, v primeru prometne nesreče samodejni klic v sili in povezavo s klicnim centrom Mercedes-Benz. V izrednih razmerah vozilo pošlje položaj in stanje vozila v reševalni center. Sistem deluje povsem samodejno, možno pa ga je sprožiti tudi ročno. Delovanje sistema je odvisno tudi od sistema za reševanje v državi, kjer vozilo uporabljate.

S koeficientom upora  Cd 0,25 razred B še naprej določa standarde v svojem razredu kompaktnih vozil. S tem omogoča tudi nižjo porabo goriva in vrednosti izpustov CO2. Novi B 200 CDI 4MATIC s štirikolesnim pogonom ima sedaj vrednost CO2 le 130 g CO2 / km. B 200 Natural Gas Drive in Electric Drive se bosta kmalu pridružila obstoječim pogonskim sklopom. Oba uporabljata modularni koncept vozila Energy Space, ki ima pod potniško kabino prostor za cisterno za gorivo ali litij-ionsko baterijo. Zaradi tega inteligentnega načina je model s petimi sedeži popolnoma ohranil prtljažni prostor.

Prvič je v novem razredu B na voljo tudi paket opreme AMG line, ki povečuje športnost in ekskluzivnost vozila. Zagotavlja dinamičen videz in masko vozila, ki je obarvana v Iridium srebro s kromiranimi vstavki. Nov je tudi zadnji odbijač z dvema cevema in integrirano kromirano obrobo. Nižje vzmetenje Sports Direct Steer izboljšuje vodljivost in povečuje doživetje pri vožnji. Za markanten izgled skrbijo 18 palčna platišča AMG z dvojnimi kraki iz lahke litine in perforirani zavorni koluti spredaj z napisom Mercedes-Benz. V notranjosti so sedeži iz umetnega usnja Artico in Dinamica mikrovlaken, nov je športni volan s sploščenim spodnjim delom in prestavno ročico iz perforiranega usnja. AMG line ima poseben smisel za detajle, zato so naslonjala za roke na vratih, sredinska konzola in prestavna ročica opremljene z dekoracijskim rdečim šivom. Športne stopalke so narejene iz plemenitega jekla in z gumjastimi čepi za boljši občutek.

Mercedes-AMG GT – vozne lastnosti za avtošportne navdušence

Prvi Mercedes je bil dirkalnik in njegov najnovejši naslednik nadaljuje njegovo dediščino. Mercedes-AMG GT je športni avtomobil, ki znamko Mercedes-AMG vodi na področje vrhunskih športnih avtomobilov. GT je drugi avtomobil, ki je popolnoma razvit v Affalterbachu na oddelku Mercedes-AMG. Koncept s spredaj nameščenim motorjem, sredinskim menjalnikom in inteligentno aluminijasto konstrukcijo je osnova za vrhunsko dinamično doživetje pri vožnji. Je prvi športni avtomobil z interno nameščenimi turbopolnilniki in suhim mazanjem karterja. Na voljo je v dveh različicah: kot GT s 340 kW (462 KM) in GT S s 375 kW (510 KM). Novi GT združuje vozno dinamiko in prvovrstne zmogljivosti iz dirkališč z vsakodnevno praktičnostjo in učinkovitostjo, kar postavlja nove standarde v tem segmentu.

Mercedes-Benz Media Night im Piscine Molitor am Vorabend der "Mondial de l´Automobile Paris 2014" Mercedes-Benz Media Night at the Picine Molitor on the occasion of the "Mondial de l´Automobile Paris 2014"

Novo razvit AMG 4,0-litrski V8 biturbo motor omogoča izjemno zvočno kuliso. Motor je bil razvit posebej za sistem BlueDIRECT in je najnovejši član te družine motorjev. Ponaša se z izjemnimi zmogljivosti na ravni dirkalnikov, lahke gradnje, visoke učinkovitosti in okolju prijaznimi izpusti. Ponaša se z emocionalnim zvokom pravega V8 motorja s takojšnim odzivom in veliko močjo. V8 motor uporablja isto vrsto tehnologij, ki jih že uporabljajo 2,0-litrski turbo motorji v A 45 AMG, CLA 45 AMG in GLA 45 AMG, ki predstavljajo trenutno najmočnejši serijski štirivaljni motor na svetu. Visoko zmogljiv motor AMG V8 že izpolnjuje standarde Euro 6, vključno z največjo stopnjo emisije delcev, ki stopi v veljavo leta 2016. Motor je narejen skladno s filozofijo »en človek, en motor«. Tehniki v Affalterbachu so visoko usposobljeni, ki delujejo skladno z najstrožjimi standardi kakovosti, ki je vidna na ploščici motorja s podpisom tehnika. Motorji izžarevajo inovativno moč prenosa tehnologij iz dirk serije Formule 1 in DTM.

“Z novim Mercedes-AMG GT, smo posegli v zahteven segment športnih avtomobilov z zelo močno konkurenco. To je spodbuda in motivacija za nas, hkrati želimo  pokazati navdušencem športnih avtomobilov po vsem svetu, česa je Mercedes-AMG sposoben, “pravi prof. dr. Thomas Weber, član uprave družbe Daimler AG, odgovoren za skupino raziskave in razvoj vozil Mercedes-Benz.

“Z novim GT smo pozicionirali Mercedes-AMG agresivneje kot do sedaj, kot športno dinamično avtomobilsko znamko,« je ob predstavitvi dejal Tobias Moers, predsednik uprave Mercedes-AMG GmbH. Novi AMG GT uteleša čutno športnost. V8 Biturbo s sredinsko postavitvijo omogoča optimalno razporeditev teže, ki je podlaga za vrhunsko vozno dinamiko. Dolg pokrov motorja z izrazitimi režami za zajem zraka, velika kolesa ter širok zadek dajejo avtomobilu poseben izgled. Velik pokrov prtljažnika skriva praktičen prtljažni prostor. Dvosed je hkrati enostaven, udoben in zanesljiv spremljevalec za vsakdanja doživetja, po zaslugi praktičnega prtljažnika in visoke stopnje udobja na dolgih potovanjih ter sistemov za varnost Mercedes-Benz Intelegent Drive.

Mercedes-Benz Media Night im Piscine Molitor am Vorabend der "Mondial de l´Automobile Paris 2014"Mercedes-Benz Media Night at the Picine Molitor on the occasion of the "Mondial de l´Automobile Paris 2014"

Sedem-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko je uporabljen za prenos moči na zadnji kolesni par. Inženirji Mercedes-AMG se zanašajo na kombinacijo sprednje postavitve motorja v kombinaciji z menjalnikom na zadnji osi, ki se je že uspešno uveljavil v modelu SLS AMG. Porazdelitev teže je tako 47 odstotkov spredaj in 53 odstotkov zadaj. AMG SPEEDSHIFT DTC je dodatno optimiziran za uporabo v novem športnem avtomobilu. Zaradi večjega prestavnega razmerja lahko izkoristi izrazit navor V8 motorja in le tega uporablja optimalneje. Hkrati so izpolnjeni vsi pogoji in zahteve za vsakdanjo praktičnost, raven hrupa, udobje vožnje in porabe goriva.