Predstavitev: Razred C (204) tretja generacija – Facelift 2011

Predstavitev: Razred C (204) tretja generacija – Facelift 2011

Štiri leta od prve uradne predstavitve razreda C je za modelno leto 2011 Mercedes pripravil večjo osvežitev. Omeniti velja, da je razred C te generacije z vsakim modelnim letom doživel manjše spremembe. Najprej so leto po predstavitvi zamenjali ogledala, sledile so LED meglenke, tokrat je modifikacija obsežnejša. Skupaj z modifciranim modelom pa prihaja tudi kupe razreda C. Ta zamenjuje razred CLC in spada velikostno med nekdanji C sports coupe in CLK.

Mercedes C facelift

Mercedes C je v stilu razreda S dobil LED zadnje luči

Največjo vizualno spremembo je doživela notranjost. Ta se nanaša bolj na terenec GLK in Coupe razreda E. Uporabili so kvalitetnejše materiale, tudi več je lesa (opcija elegance) ali aluminija (opcija avantgarde).

Mercedes C facelift

Modificirana notranjost (Avantgarde)

Za do 31 odstotkov, se lahko zmanjša porabo. Ukrepi za učinkovitost vključujejo nove motorje, napredni avtomatski menjalnik 7G-TRONIC PLUS, in ECO funkcija start-stop.  Nova generacija telematike, vključno z dostopom do interneta in navigacijo v 3D pogled s plastičnimi modeli mesta.

Razred C

Modificiran razred C tako varnostno povzema standarde iz razreda E in CLS. Skupno več kot 2.000 različnih novih delov loči najnovejšo generacijo C  razreda od svojega predhodnika. Poleg standardne opreme – sedaj z usnjenim volanskim obročem ostajajo ELEGANCE AVANTGARDE osnove individualizacije programa C razreda. Razlika med paketoma opreme je tokrat še večja.

V letu 2010, C razred vedno dosegel najvišje položaje v registraciji statistiki.

Limuzina in T-modeli so dobili nov pokrov iz aluminija, kar bo prispevalo k zmanjševanju mase in s tem porabo goriva. Njihova oblika na področju žarometov in mreža hladilnika poudarja športnost. Oblika žarometov z jasnim steklom je tako spremenjena,  je bolj dinamična, bolj odločna. Biksenonski žarometi so tokrat kombinirani z LED dnevnimi lučmi. Horizontalne LED dnevne luči naredijo razred C prepoznaven. Tudi zadnje luči so v LED tehniki in imajo močno izboljšano svetilnost.

notranjost Elegance

Notranjost v paketu Elegance

Modifikacija armaturne plošče je bila ustvarjena s ciljem ustvariti unikaten in športen vtis v notranjosti. Reže ventilacije so tokrat okrogle ob straneh, LCD zaslon je še večji in ni več drsen. Nov je tudi volan, ki poudarja premium kakovost razreda C. Volan je vzet iz razreda CLS, prav tako tudi gumbi, ki so prvič v zgodovini v razredu C srebrne barve.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.