Zanimivosti: Klima, določene manj znane tipke

Zanimivosti: Klima, določene manj znane tipke

V tem prispevku vam bomo razložili, kaj pomenijo določene manj znane tipke.

Tipka EC je na določenih tržiščih zamenjana z AC off

1.Tipka EC- Economic (ekonomik)

Ob VKLOPU tipke EC (prižge se rdeča lučka na tipki), se vklopi ekonomski način ventilacije. Takrat klimatska naprava NE deluje.

2.Tipka REST- Residual engine heat utilization mode (izkoriščanje toplote motorja)

Funkcija REST je namenjena ogrevanju kabine vozila, ko je motor vozila že ugasnjen (predpogoj je torej ogret motor). Na ta način funkcija ob ugasnjenem vozilu s pomočjo električne črpalke za vodo izkorišča temperaturo  hladilne tekočine motorja za ogrevanje notranjosti vozila. Ta funkcija deluje max. 30 minut, možno pa je nastavljati željeno temperaturo notranjosti.

Funkcija je uporabna na primer v situacji, če sedite v avtu in čakate, ali pa morate za hip skočiti  kam, pa bi želeli, da se notranjost avtomobila medtem ne ohladi.

Tipka za vklop filtriranja zraka

3.Tipka Aktivni ogljeni filter

Aktivni ogljeni filter bistveno zmanjšuje slab vonj in odstranjuje neprijetne vonjave iz zraka, ki vstopa v potniško kabino. Ko je sistem vključen, samodejno preklopi v notranje kroženje zraka, v primeru da v zunanjem zraku zazna prekomerno prekoračitev vnaprej določene ravni ogljikovega monoksida (CO) in dušikovega oksida (NOX). V primeru stiska tipk ventilacije v vetrobransko steklo in EC se funkcija aktivnega filtra izklopi. Ta funkcija je na voljo samo za Thermotronic klimatske naprave (doplačilo).

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.