Mercedes bo uvedel brezžično polnjenje telefonov

Mercedes bo uvedel brezžično polnjenje telefonov

Brezžična povezava telefonov z avtomobilom je danes tako rekoč že standard.

2048_13C763_22
Mobilni telefon se danes lahko že v večini avtomobilov poveže prek Bluetooth-a. Mogoče ga je upravljati varno in udobno preko multifunkcijskega volana. Vendar ena težava ostaja; ko je baterija na telefonu prazna, je potrebno telefon priklopiti na žični kabel in ga napolniti. Pri Mercedesu tudi za to ponujajo rešitev. Prihodnje leto bo začel Mercedes-Benz svoja vozila opremljati s tehnologijo brezžičnega polnjenja. “Magična” beseda za novo tehnologijo je “Qi”.

Kaj je Qi?
Kratica Qi je kratica za svetovni standard za brezžično polnjenje pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki temelji na principu elektromagnetne indukcije. Za brezžično polnjenje je dovolj, da je pametni telefon združljiv s sistemom Qi in da se nahaja v bližini polnilne postaje Qi (na primer v sredinskem naslonu za roke ali predalu). Polnjenje se nato začne samodejno. Ko je baterija polna se polnjenje samodejno prekine.

Del zgodbe portala in foruma sem že od samega začetka. Do znamke Mercedes-Benz gojim močno strast kar se odraža tudi v dejanjih. The best or nothing!