• Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011
  • Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011
  • Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011
  • Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011
  • Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011
  • Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011
  • Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011
  • Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011

Predstavitev: Razred SLK (R172) tretja generacija 2011

Novi SLK roadster je tu. R172 – interni tip oznake ki predstavlja (novo) tretjo generacijo Mercedes-Benz športnega roadsterja SLK.  Predstavitev je bila januarja 2011, mednarodna prodaja pa se začne spomladi 2011.

SLK zbuja čustva in privlači poglede

R172 nadomešča prejšnjo, drugo generacijo R171, začetek serije SLK pa sega vse v leto 1996 in je nastal iz konceptne ideje luksuznega roadsterja.

Mali roadster je velik zapeljivec

Zasnova novega SLK roadsterja sledi temi tako prve kot tudi druge generacije, vendar ima popolnoma nov sprednji del, ki spominja na superšportnika Mercedes-Benz SLS.

Tako kot prejšnji dve ima tudi tretja generacija SLK-ja dvodelno zložljivo kovinsko streho poznano kot Vario streha. Poleg “navadne”  kovinske strehe imamo na voljo še izbiro “panoramske” strehe ali najbolj osupljive “Magic Sky Control” strehe, ki omogoča da postane steklena plošča na strehi prosojna ali neprosojna (spremenljiva prosojnost). Izboljšani mehanski mehanizem odpre in zapre streho v manj kot 20 sekundah.

Največja novost: Magic sky streha

Športno definirana notranja oprema:

Notranjost SLK-aja ponuja idealno okolje za prijetno vožnjo:

• Horizontalne linije: ravne podložene armaturne plošče brez pokrova za osrednji zaslon
• Športni sedeži z izrazito bočno oporo in integrirani NECK-PRO nasloni za glavo
• Športni 3-kraki večfunkcijski volan z majhnim premerom (375 mm)
• Merilniki na armaturni plošči  so z rdečimi iglami, ki počiva v značilnem slogu športnih avtomobilov v poziciji “6:00”
• Športni pedali v srebrni barvi z gumijastimi čepi

Tako bogato opremljena notranjost, ni bila še v nobenem SLK-ju

SLK R172 nastopa s tremi motornimi različicami, vsi s končnico BlueEFFICIENCY. Dva sta 1,8-litrski štirivaljna motorja, SLK 200 BlueEFFICIENCY in SLK 250 BlueEFFICIENCY, ki ponujata 184 KM in 204 KM – številke vključujejo 0-100 km / h čas sprinta za 7,0 sekund za SLK 200 in 6,6 sekunde za SLK 250. Sedem stopenjski 7-Gtronic Plus menjalnik je del standardne opremljenosti na SLK 250, in možnost za SLK 200.

Seznam dodatne opreme je skoraj neskončen

Vrh motorne palete dopolni SLK 350 BlueEFFICIENCY – V6 blok, tretje generacije z direktnim vbrizgavanjem in piezo injektorje in multi-prisilni vžig, končni rezultat 306 KM in 0-100 km / h v 5,6 sek. Mercedes pravi, da kljub neverjetnim pospeškom, je motor do 25% varčnejši od svojih predhodnikov.

Sprednji del novega SLK predstavlja kar nekaj sprememb v primerjavi s prejšnjo generacijo R171 – pokončno masko hladilnika, s svojim “contoured fin”, je prav gotovo “eye catcher”, in skupaj z jasno opredeljenimi žarometi (sedaj opremljeni z LED tehnologijo) prinesla videz, ki ne le sledi na povezavo z SLS AMG in novi CLS, temveč je tudi zgodovinsko posvečena 190 SL-u iz preteklosti.

Zadek z markantnimi LED lučmi

Drugi pokazatelji, ki tudi ponujajo čar preteklosti – prezračevalne rešetke v prednjih blatnikih, s kromirano masko pa spominja na slavni roadster Mercedes-Benz iz leta 1950. Saj ne, da je vse narejeno samo s stilom – pokrov in blatniki so zdaj izdelani iz aluminija, da bi znižali težo, glede na večjo čelno površino kot pri predhodniku., Količnik zračnega upora napram njegovemu predhodniku (Cd 0,32) je še nižji in sicer Cd 0,30.

Kupci imajo na izbiro več različnih vzemtenj – od običajnih jeklenih vzmetenj (serijsko opremljen), do športnega podvozja s tršimi vzmeti in blažilniki. Tretji je Dynamic Handling paket, z elektronsko nadzorovanim popolnoma avtomatsko dušenim sistemom, ki vključuje Direct-Steer in Torque vektorske zavore kot del paketa.