Alarmna naprava

Alarmna naprava

Mercedes Benz v svoje avtomobile vgrajuje tudi alarmne naprave. Treba je omeniti, da obstajata dve doplačili:
– alarm proti vlomu (spodnja tipka)
– alarm proti odtujitvi vozila (zgornja tipka oz tista ko je narisan avto in vleka)
AlarmOba alarma se posebej doplača. Prvi je v povezavi z notranjimi senzorji gibanja. Ti senzorji se nahajajo na stropu vozila, med prednjima sedežema (za strešnim oknom, če ga avto ima) ali na B stebričku pri starejših modelih. V primeru, da nekdo vlomi v avto skozi steklo, se ta alarm sproži. Tudi če avto zaklenete in potnik ostane v avtu in se premakne se alarm spet sproži. Ima tudi ločeno sireno.
Drugi alarm je povezan s senzorjem za gibanje vozila. Če bi nekdo avtomobil poskušal naložiti na avtovleko in ga na ta način ukrasti, bi se sprožil alarm. Tipka za izklop je nujna in jo obvezno pritisnite, če greste na trajekt. V nasprotnem primeru se bo alarm sprožil. Vsako gibanje parkiranega in zaklenjenega vozila se bo povezalo z alarmom.

Alarm je vezan s sistemom za zagon motorja in z ključem. Če se sproži alarm in želite s ključem zagnati motor, se to ne bo zgodilo.

Alarmi so pogostejši pri Italijansko opremljenih vozilih, kjer so kraje pogostejše. Zanimivo je, da je na trgu rabljenih vozil veliko avtomobilov, ki imajo samo notranji ali samo zunanji alarm. Čudna kombinacija.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.