• V Slovenijo prihaja turneja iglidur®
  • V Slovenijo prihaja turneja iglidur®
  • V Slovenijo prihaja turneja iglidur®
  • V Slovenijo prihaja turneja iglidur®
  • V Slovenijo prihaja turneja iglidur®
  • V Slovenijo prihaja turneja iglidur®

V Slovenijo prihaja turneja iglidur®

Svetovno znano nemško podjetje igus® iz Kölna praznuje 50. obletnico in 30. obletnico produktov iglidur® . S promocijskim smartom so se odpravili na turnejo po celem svetu in med 18. in 22. februarjem prihajajo v Slovenijo.

Smart - Kitajska

Turneja iglidur® on tour je zasnovana okoli mestnega avtomobila smart fortwo. Na vozilu so zamenjali večino klasičnih puš z izdelki iglidur®. Na ta način želijo prikazati široko uporabnost in učinkovitost polimerov iglidur®. Turneja vodi preko štirih kontinentov, treh oceanov, po avtocestah, mestnih središčih, blatu, skozi tropsko vročino in področje večnega snega in ledu. Skupaj bodo v 14 mesecih prevozili 30 držav sveta. Avantura se je pričela v Indiji, se nadaljevala preko Kitajske, Južne Koreje, Tajvana, Japonske. Mestni smart fortwo je že prevozil Ameriko, Azijo in velik del Evrope. Za njim je že preko 80.000 kilometrov, kar je dvakratni obseg zemlje. Na svetovnem zemljevidu se bo 20. in 21. februarja znašla tudi Slovenija.

Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj bo podjetje igus®  za vsak prevožen kilometer v Sloveniji v dobrodelne namene doniralo 1 €.

Prva polimerna puša proizvedena v podjetju igus® pod blagovno znamko iglidur®, je bila predstavljena javnosti pred 30. leti. Podjetje igus® s to akcijo ne predstavlja zgolj vseh možnosti uporabe polimernih puš, temveč predstavlja tudi učinkovitost iglidur® materialov.

Slovenski zastopnik podjetje Hennlich in družba igus® v sodelovanju s Slovensko Veteransko Avto Moto Zvezo pripravljajo družabni dogodek, kjer se bomo lahko od bližje spoznali s smartom in tudi njihovimi izdelki iglidur®. V soboto, 21. febraurja se bo smart pripeljal na Vransko pred Muzej starodobnih motociklov. Največja slovenska veteranska zveza bo na ta dan pripeljala tudi nekaj starodobnikov ter predstavila možnosti za vgradnjo naprednih materialov pri prenovi le teh. Ta dan bo tudi brezplačen ogled muzeja in za obiskovalce tudi krajši turistični ogled Vranskega skupaj z brezplačnim kosilom.