• Zanimivosti: Memory stekla
  • Zanimivosti: Memory stekla
  • Zanimivosti: Memory stekla
  • Zanimivosti: Memory stekla
  • Zanimivosti: Memory stekla

Zanimivosti: Memory stekla

Določene stvari v Mercedesu so ustvarjene samo za udobje. In ena takih so tudi “Memory stekla”. Pametna stekla so pri Mercedes-Benzu prisotna že vrsto let. Skozi generacije pa je ta tehnologija napredovala. Predstavljamo vam nekaj uporabnih nasvetov, ki vam bodo popestrili doživetje z vašim Mercedes-Benzom.

Ključ zmore precej več kot le odklep in zaklep

Zapiranje/odpiranje stekel z dalinjskim upravljalnikom

Predstavljajte si situacijo: vroče sonce že 2 uri žge skozi stekla vašega avtomobila. Zunaj je 30 stopinj, v notranjosti še 15 več. Sedite na kavi in se počasi odpravljate proti avtomobilu. Veste, da je pametno avtomobil prvo prezračiti. Mercedes je prav za vas pripravil Memory stekla. Nekaj minut pred odhodom usmerite dalinjski upravljalnik v kljuko vašega avtomobila. Držite stikalo za odklepanje in pričelo se bo zračenje. Stekla se namreč pričnejo samodejno odpirati (prav tako tudi strešno okno). Gumb držite toliko časa, da so vsa stekla odprta. Čez 30 sekund se bo vaš avtomobil spet sam varnostno zaklenil. Vi pa počakate še nekaj minut in lahko odidete. Ko boste prispeli v avto vas bo čakal že prijetno prezračen avtomobil. Tako bo manj trpela klima naprava in ne boste sedli v vroč avtomobil. V primeru, da imate kabriolet z povsem avtomatično streho lahko z dalinjskim upravljalnikom na ta način tudi odprete streho.

Zadeva deluje tudi obratno. Ko zapustite avtomobil lahko gumb za zaklepanje držite toliko časa, da se vsa stekla nazaj zaprejo.

Stekla se ne odpirajo zgolj s temi stikali

Odpiranje stekel: držite gumb za odklepanje avta toliko časa, da se stekla odprejo. Imejte usmerjen dalinjski upravljalnik v vrata avtomobila.

Zapiranje stekel: držite gumb za zaklepanje avta toliko časa, da se stekla odprejo. Imejte usmerjen dalinjski upravljalnik v vrata avtomobila.

Stikalo za notranje kroženje zraka je povezano s stekli

Zapiranje stekel z napravo Thermotronic (klima napravo)

Še ena zelo udobna lastnost pametnih stekel je, da si zapomnejo, kako so bila nazadnje odprta. Z gumbom za notranje kroženje zraka (oz gumbom za filtracijo zraka) lahko namreč tudi vi zapirate vsa stekla naenkrat. Primer: peljete se po cesti in imate odprta stekla. Približujete se tunelu in želite zapreti vsa okna in vklopiti notranje kroženje zraka. Gumb za notranje kroženje pritisnite in držite toliko časa, dokler niso vsa stekla zaprta. In najlepši del. Ko pridete iz tunela ponovno pritisnite gumb za notranje kroženje zraka (da ga izklopite) in ga držite. Stekla se bodo vrnila v prvotno pozicijo. Poudatriti je še treba, da se bodo zaprlo in nazaj odprlo tudi strešno okno.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.