• Predstavitev: novi razred C (W205)
  • Predstavitev: novi razred C (W205)
  • Predstavitev: novi razred C (W205)
  • Predstavitev: novi razred C (W205)
  • Predstavitev: novi razred C (W205)
  • Predstavitev: novi razred C (W205)

Predstavitev: novi razred C (W205)

Stilski, z dvema obrazoma

Ob pogledu na novi razred C je misel enotna: avtomobil je zares “stilski”. Oblikovalci so uspešno združili eleganco in športnost. Novi razred C se zgleduje po večjih bratih, razredu S (W222) in razredu E (W212), stranske linije pa močno spominjajo na razred CLA. Kupci lahko izbirajo med športno naravnanim C-jem z zvezdo v maski vozila ali pa izvedbo Exclusive s polno masko z lamelami in zvezdo na pokrovu motorja.

Poleg standardnih luči lahko izbirate tudi med dvema verzijama LED luči. Prve so tako imenovane fiksne LED luči, druge pa inteligentne LED luči (LED Inteligent Light System).

Notranjost so postavili na povsem novo raven.

Notranjost so postavili na povsem novo raven.

Nova notranjost in višja stopnja prestiža

V notranjosti je razred C doživel velike spremembe. Povsem na novo so oblikovali tako rekoč celotno notranjost. Potniki lahko uživajo v zares vrhunskih materialih. Masivno sredinsko konzolo sestavljajo trije okrogli zračniki, ekran za multimedijo ter konzola za upravljanje na dotik. Proti doplačilu je možno naročiti ambientalno osvetlitev in paket AIR BALANCE, ki poskrbi za popolno prezračevanje avtomobila. Pomembne informacije se lahko prikazujejo na opcijskem head-up displayu, s tem pa se zagotavlja večja zbranost voznika, saj mu ni potrebno odvračati pogleda s ceste. V kolikor je vozilo opremljeno s COMAND Online, meri sredinski zaslon 21,33 cm. COMAND Online omogoča digitalni TV in radio sprejem, avtomatsko zaznavanje prometnih zastojev (zahvaljujoč Live traffic Information data), prepoznavanje prometnih znakov, vgrajeno dostopno točko za sprejem wi-fija in govorno upravljanje LINGUATRONIC. Stranka se lahko odloči tudi za vrhunski sistem zvočnikov Burmester.

Športnejša različica z zvezdo v maski vozila.

Športnejša različica z zvezdo v maski vozila.

Pripravljen na nove podvige

Šasija novega C je popolnoma prenovljena. Oprijem na cesti je boljši, avtomobil bolj vodljiv. Opcijsko je možno naročiti zračno vzmetenje AIRMATIC, katerega je bilo do nedavnega moč dobiti samo v razredu E in višjih razredih. Z uporabo gumba AGILITY SELECT lahko voznik izbira med štirimi načini: “Comfort”, “ECO”, “Sport” in “Sport+”. Novi C je “shujšal” kar za 100 kg, kar ga uvršča med najlažje v svojem razredu. Poleg tega je zrasel za 9,5 centimetra, porabi pa do 20% manj goriva od predhodnika. Z opcijskim 7G-TRONIC PLUS avtomatskim menjalnikom se poraba še malenkostno zmanjša, poleg tega pa poveča užitek v vožnji. S količnikom zračnega upora 0.24 se novi C uvršča v sam vrh glede aerodinamike in CO2 izpustov.

Zadek je zasnovan po zgledu razreda S.

Zadek je zasnovan po zgledu razreda S.

Inteligentni sistemi Mercedes-Benz za varno vožnjo

Novi C je serijsko opremljen s sistemoma COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS (sistem za preprečevanje trka) in ATTENTION ASSIST. Novi DISTRONIC PLUS (aktivni tempomat za uravnavanje varnostne razdalje) z asistentom za zavijanje in Stop&Go pilotom zagotavlja varno in udobno vožnjo.

Novi C300 BlueTEC Hybrid.

Novi C300 BlueTEC Hybrid.

Širok nabor motorjev, tudi v hibridni dizelski izvedbi

Vsi motorji bodo opremljeni s Start/Stop funkcijo, dizelski motorji pa tudi s takoimenovano SCR funkcijo, ki poskrbi za dodatno odstranjevanje dušikovih oksidov. Na začetku bo možno izbirati med C220 BlueTEC dizelskim motorjem s 170 “konji” ter dvema bencinskima C180 (156 “konjev”) in C200 (184 “konjev”). Kasneje se bosta pridružila nova 1.6-litrska dizelska motorja s 116 in 136 “konji” ter najmočnejši dizel z 211 “konji”. Bencinski motorji bodo kasneje še štirje, najmočnejši bo navit na 333 “konjev”, lahko pa pričakujemo tudi vrh ponudbe v AMG različici. Kupci si bodo lahko umislili tudi C300 BlueTEC Hybrid, ki bo v kombinaciji z dizelskim in električnim motorjem zagotavljal 170 “konjev”. Še posebej impresivna naj bi bila poraba, le 3,9 litra na 100 prevoženih kilometrov.

Cena

Za prihajajoči razred C so znane tudi cene za nemško tržišče, za C180 bo potrebno odšteti 33.558 evrov, za C220 BlueTEC 38.675 evrov, gre seveda za osnovni različici brez dodatne opreme.

Tekst: Anže Bitenc | Foto: Mercedes-Benz

Del zgodbe portala in foruma sem že od samega začetka. Do znamke Mercedes-Benz gojim močno strast kar se odraža tudi v dejanjih. The best or nothing!