• Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes
  • Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes
  • Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes
  • Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes
  • Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes
  • Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes
  • Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes
  • Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes

Predstavitev: Razred C coupe (C204) 2011-danes

Pomlad 2011 je prinesla prenovo razreda C. Skupaj s prenovljeno limuzino in karavanom je razred C dobil tudi povsem novi C kupe. Predstavili so ga na avtosalonu v Ženevi. C kupe je tako krajša različica razreda C (medosna razdalja ostaja enaka) s kupejevsko obliko.

Zunanja podoba razreda je zelo športna. Sprednji del z novim odbijačem in agresivnejšo masko z le dvema lamelama, poudarja športni značaj. Prednje luči so kombinirane z LED tehniko. Bočno linija nadaljuje športni karakter. Zelo ozek C stebriček in zalomljena linija na spodnjem delu, pa naredi avto zelo agresiven. C kupe je edini kupe v ponudbi Mercedes-Benza, ki ima B stebriček.

razred C kupe

Športna prednja maska z dvema lamelama

Zadek avtomobila se že v serijski ponudbi zaključuje s športnim difuzorjem, ki je z AMG paketom še bolj robusten. Zadnje luči pa se bohotijo v LED tehniki.

Notranjost razreda C kupe je povzeta po limuzini. Razlika se vidi v sedežih, ki so povzeti po razredu E kupe. V notranjosti pa bo prvič v serijski proizvodnji na voljo kot okrasni element tudi porcelan. Osrednji zaslon pa je za paketa Elegance in Avantgarde odslej serijsko v barvah. Prav tako je nov tri kraki volanski obroč. Zadnja sedeža sta ločena in prav tako izrazito športna. Kljub vsemu pa je zadnja klop deljiva in poklopna.

mercedes_c_coupe

Prvič v notranjosti tudi porcelan

Motorna paleta za C kupe se ponaša z že preverjenimi motorji. 4 cilindrska dizla sta dva, 220 in 250 CDI. Pri bencinskih motorjih je izbira širša. Na voljo sta dva 4 valnika, 180 in 250 ter šestvaljni motor 350. Vsi motorji so BlueEfficiency in so zelo učinkoviti.

6 stopenjski ročni menjalnik z dvojno sklopko je v serijski opremi na voljo za modele C180, C220 CDI in C 250 CDI. Za ljubitelje avtomatike pa je na voljo 7G-tronic plus z izboljšano odzivnostjo in manjšo porabo. Na voljo je za vse modele, tudi štirivaljne. Serijski pa za C 350 BlueEfficiency.

mercedes_c_coupe

Športni difuzor končuje razred C kupe

Podvozje pa je udobno Agility control. Na željo ga Mercedes tudi opremi z športnim vzmetenjem ali z dinamičnim paketom z tipko Sport, za bolj aktivne.

O varnosti je škoda izgubljati besede. Tokrat so se pri Mercedesu še posebej potrudili in ponudili dolg seznam varnostne opreme. Na voljo so praktično vsa pomagala, že znana iz večjih modelov. Prvič v razredu c Attention assist, Distronic plus, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist.

AMG paket bo gotovo zelo pogost

Največja novost v razredu C pa je Becker Map pilot. Osnovni radio Audio 20 je tako opremljen z večjim zaslonom, ki se ga da opcijsko nadgraditi tudi z navigacijo Becker. Precej ugodnejša rešitev kot Comand APS, ki je ljubiteljem te znamke že dolgo poznan. Tokrat je na voljo s 80 GB diskom, za shranjevanje glasbe, videov,…

Na trg po novi Mercedesov športnik prišel na voljo v različici Edition 1. Ta bo prinesel AMG paket opreme, 18 palična AMG platišča z retro videzom (podobna Evolution), zavorni diski z Mercedes-Benz napisom in s posebnimi barvami.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.