• Mercedes-AMG GT
  • Mercedes-AMG GT
  • Mercedes-AMG GT
  • Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT

Prvi Mercedes je bil dirkalnik in njegov najnovejši naslednik nadaljuje njegovo dediščino. Mercedes-AMG GT je športni avtomobil, ki znamko Mercedes-AMG vodi na področje vrhunskih športnih avtomobilov. GT je drugi avtomobil, ki je popolnoma razvit v Affalterbachu na oddelku Mercedes-AMG. Koncept s spredaj nameščenim motorjem, sredinskim menjalnikom in inteligentno aluminijasto konstrukcijo je osnova za vrhunsko dinamično doživetje pri vožnji. Je prvi športni avtomobil z interno nameščenimi turbopolnilniki in suhim mazanjem karterja. Na voljo je v dveh različicah: kot GT s 340 kW (462 KM) in GT S s 375 kW (510 KM). Novi GT združuje vozno dinamiko in prvovrstne zmogljivosti iz dirkališč z vsakodnevno praktičnostjo in učinkovitostjo, kar postavlja nove standarde v tem segmentu.

Novo razvit AMG 4,0-litrski V8 biturbo motor omogoča izjemno zvočno kuliso. Motor je bil razvit posebej za sistem BlueDIRECT in je najnovejši član te družine motorjev. Ponaša se z izjemnimi zmogljivosti na ravni dirkalnikov, lahke gradnje, visoke učinkovitosti in okolju prijaznimi izpusti. Ponaša se z emocionalnim zvokom pravega V8 motorja s takojšnim odzivom in veliko močjo. V8 motor uporablja isto vrsto tehnologij, ki jih že uporabljajo 2,0-litrski turbo motorji v A 45 AMG, CLA 45 AMG in GLA 45 AMG, ki predstavljajo trenutno najmočnejši serijski štirivaljni motor na svetu. Visoko zmogljiv motor AMG V8 že izpolnjuje standarde Euro 6, vključno z največjo stopnjo emisije delcev, ki stopi v veljavo leta 2016. Motor je narejen skladno s filozofijo »en človek, en motor«. Tehniki v Affalterbachu so visoko usposobljeni, ki delujejo skladno z najstrožjimi standardi kakovosti, ki je vidna na ploščici motorja s podpisom tehnika. Motorji izžarevajo inovativno moč prenosa tehnologij iz dirk serije Formule 1 in DTM.

“Z novim Mercedes-AMG GT, smo posegli v zahteven segment športnih avtomobilov z zelo močno konkurenco. To je spodbuda in motivacija za nas, hkrati želimo  pokazati navdušencem športnih avtomobilov po vsem svetu, česa je Mercedes-AMG sposoben, “pravi prof. dr. Thomas Weber, član uprave družbe Daimler AG, odgovoren za skupino raziskave in razvoj vozil Mercedes-Benz.

“Z novim GT smo pozicionirali Mercedes-AMG agresivneje kot do sedaj, kot športno dinamično avtomobilsko znamko,« je ob predstavitvi dejal Tobias Moers, predsednik uprave Mercedes-AMG GmbH. Novi AMG GT uteleša čutno športnost. V8 Biturbo s sredinsko postavitvijo omogoča optimalno razporeditev teže, ki je podlaga za vrhunsko vozno dinamiko. Dolg pokrov motorja z izrazitimi režami za zajem zraka, velika kolesa ter širok zadek dajejo avtomobilu poseben izgled. Velik pokrov prtljažnika skriva praktičen prtljažni prostor. Dvosed je hkrati enostaven, udoben in zanesljiv spremljevalec za vsakdanja doživetja, po zaslugi praktičnega prtljažnika in visoke stopnje udobja na dolgih potovanjih ter sistemov za varnost Mercedes-Benz Intelegent Drive.

Mercedes-AMG GT (C 190) 2014

Sedem-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko je uporabljen za prenos moči na zadnji kolesni par. Inženirji Mercedes-AMG se zanašajo na kombinacijo sprednje postavitve motorja v kombinaciji z menjalnikom na zadnji osi, ki se je že uspešno uveljavil v modelu SLS AMG. Porazdelitev teže je tako 47 odstotkov spredaj in 53 odstotkov zadaj. AMG SPEEDSHIFT DTC je dodatno optimiziran za uporabo v novem športnem avtomobilu. Zaradi večjega prestavnega razmerja lahko izkoristi izrazit navor V8 motorja in le tega uporablja optimalneje. Hkrati so izpolnjeni vsi pogoji in zahteve za vsakdanjo praktičnost, raven hrupa, udobje vožnje in porabe goriva.

Anej je član ekipe Mercedes-Benz Slovenija. Zase pravi, da živi in ustvarja svoje sanje. V svetu kjer živi želi pustiti svoj pečat. Življenje jemlje kot največji užitek in priložnost, da ustvariš maksimalno s svojimi sposobnostmi. S pozitivnim zgledom želi vplivati tudi na ostale.