Marketinška kampanja za Mercedes-AMG GT

Marketinška kampanja za Mercedes-AMG GT

Agresivno naravnana marketinška kampanja

Tokrat so tudi pri Mercedes-AMG pokazali svoje zobe in marketinško kampanjo za svoj zadnji izdelek GT (interna oznaka C190) zastavili nekoliko drugače. Že sam slogan “Handcrafted by racers” oziroma po slovensko “Zasnovali so ga dirkači” nakazuje na športnost, svoj zadnji model pa so želeli tudi jasno in agresivneje pozicionirati.

Naj spomnimo, da so za nov model avtomobila na novo razvili 4-litrski V8 biturbo motor, ki je na voljo v dveh različicah; z oznako GT, ki razvije 340 kilovatov oziroma 462 konjskih moči in z oznako GT S, ki razvije 375 kilovatov oziroma 510 konjskih moči.

Kampanja je namenjena resničnim bencinskim odvisnežem in tistim, katerim po žilah teče dirkaška kri. “Naši kupci iščejo čistokrvni športni avtomobil, v katerem lahko preizkusijo svoje meje” je ob predstavitvi povedal Tobias Moers, predsednik uprave Mercedes-AMG GmbH.

V ta namen so posneli reklamo, v kateri se dobro vidi, kateri avtomobil AMG GT prehiti. Na koncu sledi tekst: “Avtomobil, ki ste ga sanjali kot otrok je bil ravnokar premagan (smo ga prehiteli)”.

Vabimo vas k ogledu videa:

Tekst: Anže Bitenc

Vir: Mercedes-Benz

Del zgodbe portala in foruma sem že od samega začetka. Do znamke Mercedes-Benz gojim močno strast kar se odraža tudi v dejanjih. The best or nothing!